2009. november 12.

Tárkonyos csikekrémleves


Nekem a tárkonyos ételekről mindig a hideg őszi-téli napok jutnak eszembe, valahogy a tárkony nekem téli íz. Nyáron nagyon keveset használok belőle, talán egy két étel van amit tárkonnyal ízesítek.

Hozzávalók( 4 személyre):

30 dkg apróra vágott főtt csirkehús
1 közepes apróra vágott vörös hagyma
6 dl tyúkhúsleves
1,5 tejszín vagy tejföl
6 dkg vaj
só és bors
1 evőkanál apróra vágott friss tárkony

tálaláshoz olajban sült kruton

Elkészítés:

1. Egy lábosban felolvasztjuk a vajat és fél percig pároljuk benne a hagymát.
2. Hozzáadjuk a húst, a tárkonyt, majd felöntjük a leves felével.
3. Felforraljuk, kis lángon 20 percig főzzük. Kihűtjük majd összeturmixoljuk.
4. Felöntjük a maradék levessel, és sózzuk-borsozzuk.
5. Belekeverjük a tejszínt vagy tejfölt és krutonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...