2009. november 7.

Birsalmás muffin, fűszeres dióval!




Rákattantam a birsalmára, ami nem volt nehéz, hiszen egy nagyon karakteres ízű gyümölcs és éppen most van a szezonja.
Rég nem sütöttem muffint, épp itt volt az ideje, és mivel most készítettem birsalma lekvárt, adta magát a dolog: Legyen birsalmás muffin.
Ez a recept saját kitalálmáció:)



Hozzávalók(12 db):
2 tojás
10 dkg cukor
10 dkg olvasztott vaj
20 dkg birsalma lekvár
15 dkg liszt
5 dkg gríz
1 kiskanál sütőpor
4-5 evőkanál tej

tetejére:
3-4 evőkanál birsalma lekvár
3-4 evőkanál őrölt dióbél
1 csipet szerecsendió
1 csipet fahéj

Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra és a muffin tepsi minden horpadásába teszünk egy -egy papírformát.
2. A tojásokat a cukorral robotgéppel habosra kavarjuk, hozzá adjuk a birsalma lekvárt azt is jól elkeverjük benne, majd az olvasztott vajat is.
3. A lisztet összevegyítjük a grízzel és a sütőporral.
4. A lisztes keveréket és tejet a tojásos masszához keverjük.
5. A muffin tepsi horpadásait 3/4- ig töltjük a tésztával és kb. 15 perc alatt megsütjük.
6. Ez alatt az idő alatt 2-3 evőkanál birsalma lekvárt felmelegítünk és ugyanennyi őrölt dióbelet megpirítunk egy serpenyőben, majd a egy-egy csipet szerecsendióval és fahéjjal fűszerezzük a pirított diót.
7. Ha a muffinok kisültek megkenjük a tetejüket a lekvárral és megszórjuk a fűszeres dióval.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...