Sajtos pogácsa


A receptet az nlc- sütik képpel című topikjából kaptam, egy keveset változtattam rajta. Nagyon finom és sokáig friss marad.

Hozzávalók( nagy adag):
1 dl langyos tej
kiskanál cukor
25 g élesztő
2 tojássárga
1 evőkanál só
1 dl tejföl
20 dkg krémes tehéntúró
15 dkg juhtúró
20 dkg vaj
60 dkg liszt
30 dkg füstölt sajt
1 tojás a kenéshez

Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
2. Az 1 dl cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
3. A tojássárgákat, a sóval, a tejföllel, a tehéntúróval, a juhtúróval és az olvasztott vajjal alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a felfuttatott élesztőt és lágy tésztát gyúrunk belőle. Fél órát hagyjuk kelni.
4. A megkelt tésztát fél centi vékonyra nyújtjuk és megszórjuk jó vastagon reszelt füstölt sajttal, majd feltekerjük a tésztát és újra kinyújtjuk, de most egy ujjnyi vastagra.
5. Pogácsa szaggatóval vagy vékony peremű pohárral kiszaggatjuk a tésztát, a tetejét megkenjük a felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
6. A pogácsákat kb. 15 perc alatt megsütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin