Sajtos-sonkás tortellini

Ez egy igazán hiper gyorsan elkészíthető ebéd vagy vacsora és egyáltalán nem nehéz elkészíteni. És ami szerintem a legszuperebb benne,hogy nem kell hozzá semi extra egy teljesen átlagos ejjel-nappaliban is megtalálhatóak a hozzávalók. Sőt megkockáztatom azt is, hogy a legtöbb hozzávaló általában megtalálható a hűtőszekrényben is. A tortellinit készen veszem hozzá 250 g-os kiszerelésben,van olyan ami hússal van töltve van ami sajttal. Ide mindkét fajta megfelel. Persze készíthetünk mi magunk is tortellinit és akkor azt csomagolunk bele amit szeretnénk, csak az már nem a könnyen gyorsat kategória. Én általában mindig tartok a otthon 2-3 csomag tortellinit és így ha nagyon gyorsan kell összedobnom valamit mindig van mihez nyúlni.
Hozzávalók(2 személy részére):
1 csomag 250 g-os tortellini
2 dl tejföl
125 g tejszínes vagy sonkás sajtkrém
2 gerezd fokhagyma
1 csapott evőkanál szárított vagy friss bazsalikom
3-4 tekerésnyi frissen őrölt fekete bors
10 dkg sonka
1-2 darab paradicsom vagy 6-8 db koktél paradicsom
só,olaj

Elkészítés:
1.A tortellinit enyhén sós vizben a csomagoláson levő utastás szerint kifőzzük.
Közben a fokhagymát megpucoljuk és összezuzzuk, a sonkát fél cm szélesen felcsíkozzuk, a paradicsomot apró kockákra vágjuk vagy a koktél paradicsomokat elnegyedeljük.
Egy serpenyőben 1 evőkanál olajon megpíritjuk a sonkacsíkokat, rádobjuk a zúzott fokhagymát és a bazsalikomot, fél percig még kavargatjuk majd levesszük a tűzről az edényt.
A krémsajtot összekeverjük a tejföllel és hozzáadjuk a sonkához, tekerünk rá egy kis frissen örölt borsot és ha szükséges megsozzuk.
A kifőtt tortellinit leszürjük és belekeverjük a sonkás-sajtos szószba.
Tálaláskor megszorjuk a paradicsomkockákkal.

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Most föztem elöször életembe,és sikerül....nagyon szuper lett.köszi a receptet!!!!!!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin