Mexikói rizses csirke!

Első általam kitalált étel, kb 14 évesen készítettem először életemben. Otthon, a családban nagy sikert aratott mai napig rendszeresen készíti anyukám is, sőt a bátyám is megtanulta elkészíteni.

Hozzávalók(2 nagy adag):
 30 dkg csirkemell filé
4 evőkanál olaj
1 kávéskanál curry
1/4 kávéskanal chili paprika
só, bors
1 doboz( 400 g) mexikói zöldség konzerv
1 kisebb piros kaliforniai paprika
20 dkg főtt rizs
1/2 üveg mexikói szósz vagy chili szósz

Elkészítés:
1. A csirkemellet fel kockázzuk, sózzuk-borsozzuk, egy mélyebb serpenyőben az olajon pirosra sütjük őket.
2. Felcsíkozzuk a kaliforniai paprikát és a csirkéhez adjuk, pár percig együtt sütjük még a husikkal.
    Megszórjuk a curryvel és a chili paprikával, hozzáadjuk a lecsepegtett mexikói keveréket, jól összemelegítjük az ételt.
3. Utolsó lépésben hozzáadjuk a főtt rizst és a mexikói szószt, az egészet jól összekavarjuk, ha szükséges utána sózunk-borsozunk. A rizs főzésénél ügyeljünk arra, hogy minél pergősebbre főzzük ne tapadjanak egymáshoz a szemek de ugyanakkor puhák legyenek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin