2009. július 24.

Tojáspástétom

Ez a töltött tojás gyorsított változata, ugyanis ugyanazok az alapanyagok szükségesek hozzá mint a töltött tojáshoz, csak sokkal gyorsabban el lehet készíteni és friss kenyérre kenve vagy pirítóssal isteni reggeli lesz belőle! Ízlés szerint adhatunk hozzá hagymát, vagy egyéb fűszereket is.

Hozzávalók(2-3 személyre):
5 tojás+1 tojás
olaj
mustár
tejföl
só, bors
petrezselyemzöld

Elkészítés:
1. A tojásokat keményre főzzük, ( aki nem tudja, hogy mennyi idei kell főzni a tojást az főzze forrástól számítva vagy 8-10 percig az alatt biztos kemény lesz).
2. Amíg a tojások főnek a + 1 tojás sárgájából, kb 1 dl olajból és egy kiskanál mustárból majonézt kavarunk.
3. Ezután a kihűlt tojásokat meghántjuk és a sajtreszelőn lereszeljük őket.
4. A lereszelt tojást a majonézbe kavarjuk és ízlés szerint sóval -borssal, petrezselyemzölddel és tejföllel ízesítjük.
5. Pirítóssal vagy friss kenyérrel tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...