2009. július 24.

Csokis muffin baracklekvárral

Ez a Sacher muffin egyszerűsített változata, nagyon nincs mit hozzáfűzni a recepthez, egyszerűen csak annyi, hogy nagyon finom és nagyon egyszerű elkészíteni. Ja és nagyon nehéz elrontani! Szerintem úgy a legfinomabb, ha baracklekvárral fogyasztjuk meg egy jó csésze meleg tejjel!
Hozzávalók (12 db):

10 dkg étcsoki
10 dkg vaj
20 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
2 tojás
12 dkg cukor
10 dkg baracklekvár
4 evőkanál tej
1 csipet só
Elkészítés:
1. A muffin forma minden horpadásába teszünk egy papírformát.
2. A lisztet összevegyítjük a sütőporral és a sóval. A tojásokat a cukorral habosra kavarjuk.
3. A tojasoshabhoz hozzákavarjuk a baracklekvárt.
4. A csokoládét és a vajat mikróban vagy gőz felett felolvasztjuk és utána azt is a tojásos masszához kavarjuk.
5. Következő lépésben beleforgatjuk a sütőporos-lisztes keveréket és a tejet.
6. Az így elkészült muffin masszát belekanalazzuk a formákba, kb 3/4-ig minden horpadást.
Kb. 18-20 perc alatt 180 fokon megsütjük a muffinokat.

2 megjegyzés:

Emese írta...

mufin suto nelkul lehet e mar ugy ertem papir suto formaval

Zsazsa írta...

Szia!
Hát nem igazán mert a papírforma nem tartsa meg a tésztát és szétfolyik....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...