2009. július 24.

Big Mama szendvics házilag!

Hozzávalók (2 db szendvicshez):

2 nagyobb zsemle
vaj
olaj
1/2 csirkemell
só, bors,
liszt, tojás,zsemlemorzsa
2 salátalevél
1 paradicsom
½ kígyó uborka
4 lapkasajt
ketchup
majonéz

Elkészítés:
A csirkemellet hosszában kettévágjuk, hogy két vékonyabb szelet húst kapjunk, sózzuk-borsozzuk és a következő panírral bepanírozzuk. Először liszt, aztán a tojást felverjük egy csipet sóval, borssal, ebbe is belemártjuk a liszt után, végül meg a zsemlemorzsába. Ezután egy serpenyőben kb 1 ujjnyi forró olajban oldalanként 3-4 perc (nem túl nagy lángon) alatt szép arany barnára sütjük őket. Egy papírtörlő segítségével leitatjuk az olajt a hús szeletekről. Ezután a paradicsomot, uborkát felkarikázzuk egy recés kés segítségével, a salátalevelet megmossuk és lecsepegtessük róla a vizet. A zsemléket hosszában kettévágjuk és mindkét oldalukat vékonyan megkenjük vajjal. Egy másik serpenyőt felforrósítunk és egyenként minden zsemle felet mindkét oldalán ropogósra pirítunk. Célszerű a zsemle alsó felével kezdeni! Amikor az első megpirult rátesszük egy tányérra és a következő sorrendben a többi hozzávalót:1 lapkasajt, 1 salátalevél, 1 szelet hús, 2-3 karika paradicsom és uborka, ketchup, majonéz, még egy lapkasajt és végül a zsemle másik fele.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...