2017. augusztus 8.

Párizsi csokis meggyes muffin

A recept eredetije a Stahl Judit Muffinok című könyvében jelent meg, de én egy kicsit a saját ízlésünkre formáltam. Meggyel három irányból is támadjuk ezt a jó kis muffint, van benne meggy, meggylekvár és meggylikör :)


Hozzávalók:
10dkg étcsokoládé
50 ml forró fekete kávé
15 dkg finomliszt
1 kiskanál sütőpor
1 csipet só
10 dkg meggylekvár
15 dkg friss meggy (fagyasztott kiolvasztva)  magozva és lecsöpögtetve
50 ml meggylikör
10 dkg puha vaj
10 dkg cukor
2 db tojás

Elkészítés:
1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A muffinformákba papírt teszünk.
2.  A csokit feltördeljük és ráöntjük a forró kávét, addig kavargatjuk amíg elolvad a csoki.
3. A lisztet, sütőport és a sót egy tálba mérjük.
4. A puha vajat  kézihabverővel kikavarjuk a cukorral, majd egyenként hozzákavarjuk a tojásokat is.
5. Hozzáadjuk a meggy lekvárt, a meggylikört és a magozott meggyet is.
6. Végül hozzákavarjuk a csokis kávét és legvégül a lisztes keveréket.
7. Formába kanalazzuk és 25 perc alatt készre sütjük. Ne hagyjuk tovább sülni, mert a csokis sütiknél kész gyilkosságnak számít ha túl szárítják.
8. A tetejét csokoládé öntettel, meggyel díszíthetjük. Nyáron  ha nagyon meleg van, csoki öntet helyett, még melegen megszórom reszelt csokival a muffinok tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...