2010. március 4.

Gombás-joghurtos saláta

Ilyenkor tavasszal leginkább a salátákat kívánom, megint gombásat készítettem,  ez tegnap ebédre készült. Gyors és finom!


Hozzávalók (2 személy):

1 kisebb fej saláta
10 dkg póréhagyma
1 cikk fokhagyma
250 g csiperke gomba( lehet konzerv is)
125 g krémes joghurt(  pl. Danone cremoso)
100 g tejföl
metélő hagyma ízlés szerint
só, bors
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
1. A poréhagymát apró kockákra vágjuk és az olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát.
2. A gombát, megtisztítjuk, és felszeleteljük, rádobjuk a hagymára, megsózzuk, majd 10 perc alatt megpároljuk.
3. A joghurtot és a tejfölt összekavarjuk és a gombához adjuk és le is vesszük a tűzről. Megszórjuk metélőhagymával és borssal.
4. A megmosott salátát,összetépkedjük és tálra rendezzük, majd rákanalazzuk a gombás-joghurtos öntetet.
Én még megszórtam, kevés kendermaggal is.

1 megjegyzés:

szepyke írta...

Jaj, nagyon finom lehet!:)
Friss, tavaszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...