2010. március 14.

Lazac fokhagymaszószos zöldség körettel!

Mai hiper-szuper gyors ebédünk volt ez a sült lazac. Gyorsan kész van, egészséges és a nyár, a napsütés jut róla eszembe. Kell ennél több? Nekem nem...


Hozzávalók( 2 személyre):
½ kg lazac
1 zacskó mirelit vegyes zöldség
150 ml tejszín
olíva olaj
liszt
1 nagy szik fokhagyma
½ csokor petrezselyemzöld
1-2 evőkanál tejföl
só, bors
Elkészítés:
1. A lazacot felszeleteljük, és alaposan megsózzuk. Egy jénai tálat vagy egy teflonos tepsit, olívaolajjal vékonyan kikenünk és belehelyezzük a halszeleteket. Sütőben 170 fokon 10-15 perc alatt, félidőben megfordítva készre sütjük.
2. A mirelit zöldséget szintén kevés olajon megpároljuk, és megsózzuk.
3. A fokhagymás szószhoz a  2 teáskanálnyi olajat felmelegítünk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, amint a fokhagyma illatát megérezzük hozzáadunk 1-2 teáskanál lisztet, összekavarjuk majd felöntjük a tejszínnel, sózzuk-borsozzuk és felfőzzük. Ha túl sűrű lenne a szósz, kevés vízzel hígíthatjuk. A végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és a tejfölt.
Ezzel kész is vagyunk!

2 megjegyzés:

Ottis írta...

Guszta!

DeeDee írta...

Szia!Légyszi nézz be hozzám egy kicsit!vár valami:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...