2010. március 1.

Banános muffin

Egy újabb muffin, méghozzá banános! Szintén  Stahl Judit: Gyors muffinok cimű könyvéből van a recept. A munka menetet kicsit megmásítottam de a végeredmény ugyanaz. Finom lett, bár én  eltudnám képzelni édesebben is,  kevesebb teljes kiőrlésű liszttel.


Hozzávalók:

10 dkg vaj
10 dkg tejcsokoládé
15 dkg finomliszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 kávéskanál sütőpor
1 ½ kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
1 csipet só
1 nagyobb érett, puha banán
1tojás
2½ dl tej
15 dkg cukor

Elkészítés:
1.  A sütőt előmelegítjük 175 fokra, és a muffintepsi  12 horpadását kibéleljük egy-egy papírformával.
2. A vajat a mikróban folyósra olvasztjuk, a csokoládét apró darabokra vágjuk.
3. A 2 féle lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a szerecsendiót és a sót egy tálban összekavarjuk.
4. Egy nagyobb mérőkancsóban, a tejet, a tojást, a cukrot és a banánt összeturmixoljuk egy botturmix-al.
5. A lisztes keverékhez adjuk a banános-tejes keveréket, és a vajat, majd alaposan összekavarjuk egy fakanál segítségével. A végén hozzá adjuk a csoki darabokat is, azt is jól bele kavarjuk a tésztába.
6. A tésztát belekanalazzuk a muffintepsibe, és 20-25 perc alatt megsütjük.

2 megjegyzés:

Andi írta...

Nagyon szépek lettek.
Szerecsendiót még sohasem tettem bele, de legközelebb kipróbálom.

Demyke írta...

Köszi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...