Halpástétom



Ezt a bejegyzést még szilveszter előtt meg szerettem volna írni, ugyanis kitűnő finomság a szilveszteri hidegtálhoz, svédasztalhoz. El is készítettem a halpástatomot, csak amire a fotózásra sort kerítettem volna már nem volt halpástétom, a " kisegerek" addigra mind felfalták.:)
Ma reggel ez volt nálunk a reggeli, és gyorsan mielőtt még más észrevette volna le fotóztam.

Hozzávalók( 4 személynek):

1 doboz darabolt tonhalkonzerv( olajos vagy saját lében levő)
1 doboz szardínia konzerv ( olajos)
1/2 citrom leve
kb 5 dkg vaj
2 db főtt tojás
só, bors

Elkészítés:
1. A halkonzerveket lecsöpögtetjük. A tojásokat megpucoljuk.
2. Minden hozzávalót késbetétes robotgéppel vagy botturmixxal összedolgozzuk.
3. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
4. Pirítóssal fogyasztjuk.

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Ez nagyon finom, én is igy szoktam késziteni, csak teszek bele hagymát is. :)
Alíz, Erdélyből üzenete…
Szóva, másodszori nekifutamodásra, mert az előbb elbénáztam a küldést: nagyon szeretjük mi is, de szoktam beletenni egy kis hagymát is. :)
Zsazsa üzenete…
Velem az a baj, hogy nem vagyok nagy barátságba a hagymával. Van amit és is hagymával készítek , de sok mindenből kihagyom főleg ha nyersen kerülne bele a hagyma.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin