2010. január 15.

Zöldfűszeres-tehéntúrós zöldségleves




Újabb gyors leves! Ebben a levesben az a jó, hogy nincs pontos receptje, egyetlen hozzávaló ami biztos benne, az a tehéntúró! Most zöld meg piros kaliforniai paprikából, karfiolból, paradicsomból és cukkiniból készítettem. Jót tesz neki még egy kis füstölt sajt is.

Hozzávalók:

különböző zöldségek
bazsalikom, oregánó,kapor

olívaolaj
tehéntúró( nem krémes)
valamilyen füstölt sajt

Elkészítés:
1. A zöldségeket megtisztítjuk és felaprítjuk, az olajon megpároljuk őket, majd felöntjük vízzel.
2. Fűszerezzük sóval és a zöldfűszerekkel, aki akar használhat leveskockát is az ízesítéshez.
3. Addig főzzük amíg a zöldségek készre főnek.
4. Tálaláskor bőségesen megszórjuk tehéntúróval és hozzáadjuk a füstölt sajtot, akár reszelve akár kockára vágva.

1 megjegyzés:

szepyke írta...

Hu, de érdekes egy leves ez a túróval!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...