2010. január 18.

Kókuszos muffin!



Hozzávalók 12 db-hoz:

2 tojás
10 dkg vaj
15 dkg cukor
10 dkg liszt
10 dkg kókuszreszelék
5 dkg kókusztejpor
1 citrom reszelt héja
1/2 tasak sütőpor
1/2 citrom leve
3-4 kanál tej

Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, és a muffíntepsi horpadásaiba teszünk egy-egy muffínpapírt.
2. Egy tálban habosra kavarjuk a tojásokat a cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a citrom reszelt héját meg a fél citrom levét.
3. Egy másik edényben összekavarjuk a lisztet, a kókusztejport, a kókuszreszeléket és a sütőport.
4. Apránként a tojásos keverékhez keverjők a lisztes keveréket, és ha túl kemény lenne a massza akkor 3-4 kanál tejet adunk hozzá. Úgy vettem észre, hogy akkor lesz jó a muffíntészta sürűsége, ha a masszát megkavarom és nem marad meg benne a kanál nyoma, hanem 1-2 másodperc alatt összefolyik a tészta.
5. A tésztát a muffíntepsibe adagoljuk és 15-20 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...