Gyors vacsora! Tárkonyos lilakáposzta saláta- Teriyaki szószos csirkecombbal



Mostanában nem nagyon van időm a főzésre, így most az egyszerű és gyors ételeket részesítem előnyben. A tegnap esti vacsoránk is épp ilyen volt, és nagyon finom lett...
Sajnos a képek nem sikerültek valami jól:(
A lilakáposztás salátát Stahl Judit egyik szakácskönyvében láttam azt módosítottam egy kicsit, ott pulykahússal van, én csirkecombot készítettem hozzá.

Tárkonyos lilakáposzta:

Hozzávalók:
1 kis fej lilakáposzta

1 kis fej lilahagyma
10 dkg savanyú uborka
1-2 evőkanál kapribogyó

Öntethez:
1 dl tejszín
1 evőkanál morzsolt tárkony
2 evőkanál majonéz
1 csapott evőkanál mustár
1 kiskanál méz
só, bors


Teriyaki szószos csirkecomb:

Hozzávalók:

4 db bőrös csirkecomb
só, bors
2 evőkanál mustár
4-6 evőkanál teriyaki szósz

Elkészítés:
1. A lilakáposztát megpucoljuk, torzsáját kivágjuk és vékonyan felcsíkozzuk. Egy maréknyi sóval lesózzuk és állni hagyjuk.
2. A csirkecombokat sóval-borssal fűszerezzük, egy kis tálban összekavarjuk a mustárt és a teriyaki szószt. Ebbe a szószba beleforgatjuk a csirkecombokat. Ha van időnk pár órára hagyjuk a szószban pácolódni, hanem hőállótálba téve alufóliával letakarva a sütőben készre sütjük. Az utolsó pár percben a fóliát vegyük le róla,hogy szépen megpiruljanak a combok.
3. Visszatérünk a salátához! A hagymát megtisztítjuk és vékonyan felkarikázzuk, a savanyú uborkát és a kapribogyót lecsöpögtetjük és apró darabokra vágjuk.
4. Az öntethez a tejszínt és a tárkonyt mikróban összemelegítjük, hozzáadjuk a mustárt és a mézet, ha langyosra hűlt hozzákavarjuk a majonézt is, sózzuk-borsozzuk.
5. A lilakáposztának a levét kinyomkodjuk és folyó víz alatt alaposan átöblítjük majd jól lecsöpögtetjük.
6. A káposztát, a hagymát, az uborkát, a kapribogyót és az öntetet összekavarjuk és ha szükséges sóval-borssal még utólag megfűszerezzük.
7. A megsült csirkecombokkal és pirítóssal tálaljuk.

Megjegyzések

KryaSpirit üzenete…
Hú ez a lilakápszta saláta nagyon fincsi lehet! Jó, hogy nincs benne túl sok majonéz, így vega majonézzel kiváltható. Ki fogom próbálni!:))
Ottis üzenete…
Nekem is tetszik ez a saláta, főként az öntet ötlete.Én is szoktam elég gyakran, télen főként lilakáposztás salátát készíteni,de joghurttal vagy tejföllel.Mi is nagyon szeretjük.
Zsazsa üzenete…
Sziasztok!

Érdekes ez az öntet tényleg, még a barátom is szereti aki amúgy a majonézes dolgokat nem szereti, de valahogy ebből nem is érződik ki a majonéz a tárkony íze dominál inkább.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin