2009. október 9.

Mustáros pulykamedál-gombás rizzsel!


Sietős hétköznapokra egy nagyon finom ebéd:

Hozzávalók( 2 személyre):
4 db pulykamedál
só, bors
mustár

6 közepes fej gomba
10 dkg rizs
olívaolaj
só, bors
petrezselyemzöld
1 dl tejszín

Elkészítés:
1. Először kezdjük a rizzsel! A rizst sós vízben pergősre főzzük.
2. A gombát megpucoljuk felszeleteljük és kevés olívaolajon megpároljuk, sózzuk-borsozzuk.
3. A gombát összekeverjük a főtt rizzsel a tejszínnel és a petrezselyemzölddel és még pár percig kavargatva összemelegítjük.
4. Na most jöhet a pulykamedál! A medálokat enyhén kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk és a mustárral mind két oldalát megkenjük, majd grillsütőn megsütjük. Ha nincs grillsütő, akkor teflonba is megsüthetjük kevés olívaolajon.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...