2009. október 6.

Csirkemell Erzsébet módra


Eléggé idegenkedek a gyümölcs hús kombinációtól de valahogy ez megtetszett a könyvben, és éppen minden volt hozzá itthon ami kellett, úgyhogy a tegnap ez volt az ebédünk. A receptet az Tom Bridge: A legjobb receptek-Csirke című kis receptes könyvből néztem ki , de kisebb módosítással készítettem el.

Hozzávalók( 2 személyre):
1 csirkemell
20 dkg kimagozott, félbevágott szőlő
1 fej apróra vágott hagyma
1,5 dl tyúkhúsleves (lehet húsleves kockából is)
1,2 dl tejszín
1/2 evőkanál tejszín
2 dkg vaj
1 evőkanál olaj
1/4 kávéskanál őrölt szercsendió
só, bors
étkezési keményítő vagy liszt sűrítéshez

Elkészítés:
1. A csirkemellet 4 szeletre vágjuk, sóval borssal fűszerezzük a csirkemellet.
2. Egy nagy serpenyőben felhevítjük a vajat meg az olajat, és hitelen mint két oldalon megpirítjuk a csirkemellfiléket. Egy tányérra tálra rakjuk őket.
3. A megmaradt olajon üvegesre pároljuk a hagymát. Vissza tesszük a húst.
4. Felöntjük a levessel és az almaecettel. Felforraljuk majd fedő alatt 10-15 percig főzzük.
5. A csirkemelleket ismét félre tesszük. A serpenyőbe öntjük a tejszínt és a szőlő szemeket, ízesítjük a szerecsendióval, 5 perc alatt készre főzzük.
6.Ízlés szerint a mártást besűríthetjük egy kis étkezésikeményítővel vagy lisztel, és ha kell utána sózunk- borsozunk.
7. A csirkemellfiléket vissza helyezzük a mártásba.
Főtt rizzsel vagy párolt sárgarépával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...