Darázsfészek


Ezt a receptet anyukámtól tanultam, a legfinomabb darázsfészek amit valaha is ettem!

Hozzávalók:
tészta:
35 dkg liszt
3 tojás sárgája
2 dkg élesztő
1 kiskanál cukor
1.5 dl langyos tej

töltelék:
12 dkg cukor
1 vaníliás cukor
12 dkg puha vaj

sütéshez:
1 csésze meleg tej
1vaniliás cukor

Elkészítés:
1. Az élesztőt a a cukros tejben felfuttatjuk és összedolgozzuk a többi hozzávalóval, majd 10 percig kelesztjük a tésztát.
2. Amíg a tészta kel, addig a vajat elkavarjuk a 12 dkg cukorral és a vaníliacukorral.
kelesztés után 1 cm vastag téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, és megkenjük a teljes felületét a cukorból, a vaníliás cukorból és a vajból készült krémmel.
3. Majd feltűrjük a téglalap hosszabbik oldalánál a tésztát és szeletekre vágjuk (15-20 db lesz belőle).
4. Sütőpapírral vagy alufóliával kibélelt tepsibe rakjuk a tekercseket és még 45 percig kelesztjük őket.
5. 180 fokon sütjük, amikor már félig megsült meglocsoljuk a vaníliacukros meleg tejjel és készre sütjük.

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
NAGYON fincsik lettek ,koszike a receptet ,puszika zsuzsuka
demyke üzenete…
:)
örvendek, hogy kipróbáltad, köszi

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Cukkini fasirt

Francia hagymaleves