20 perces ebéd.....Pulyka pikáns paradicsommártásban!
Nem sok időm volt a főzésre, gyorsan kellett valami finomat készíteni, és íme ez lett belőle... nekünk nagyon ízlett, fel is vettem a " ha gyorsan kell főzni" listámra... Most pulykahús volt itthon, de csirkével vagy sertés bélszínből is el lehet készíteni, a lényeg, hogy gyorsan elkészülő húst válasszunk hozzá...
Hozzávalók:
Mártáshoz:
400 g -os egészben eltett paradicsomkonzerv
1 közepes fej hagyma
1 teáskanál ecet
1 evőkanál mustár
1 teáskanál cukor vagy annak megfelelő mennyiségű édesítőszer
50 ml víz
só, bors
1 csapott evőkanál étkezési keményítő
40 dkg pulykahús felcsíkozva
olívaolaj
1. A mártás hozzávalóit a keményítő kivételével turmixgépben összeturmixoljuk.
2. A húst sózzuk-borsozzuk és kevés olívaolajon szép pirosra sütjük.
3. A mártást a húsra ötjük és 15 percig lassú tűzön összefőzzük.
4. A végén a keményítővel besűrítjük.
5. Tetszőleges körettel tálaljuk.
Én most párolt zabpehelyt készítettem hozzá.
Hozzávalók:
Mártáshoz:
400 g -os egészben eltett paradicsomkonzerv
1 közepes fej hagyma
1 teáskanál ecet
1 evőkanál mustár
1 teáskanál cukor vagy annak megfelelő mennyiségű édesítőszer
50 ml víz
só, bors
1 csapott evőkanál étkezési keményítő
40 dkg pulykahús felcsíkozva
olívaolaj
1. A mártás hozzávalóit a keményítő kivételével turmixgépben összeturmixoljuk.
2. A húst sózzuk-borsozzuk és kevés olívaolajon szép pirosra sütjük.
3. A mártást a húsra ötjük és 15 percig lassú tűzön összefőzzük.
4. A végén a keményítővel besűrítjük.
5. Tetszőleges körettel tálaljuk.
Én most párolt zabpehelyt készítettem hozzá.
Megjegyzések
http://beautyandfashion-makeup.blogspot.com/