Bélszín pecsenye!

Ez az étel gyerekkorom egyik nagy kedvence volt, és most elkészítettem én is a fiamnak, és úgy néz ki, hogy Ő is szereti.....


Hozzávalók:
1 közepes méretű sertés bélszín
45 dkg megtisztított sárgarépa
20 dkg megtisztított petrezselyem gyökér
10 dkg megtisztított zeller gyökér
1 közepes db burgonya
1 közepes fej vörös hagyma
2 cikk fokhagyma
2 db babérlevél

5-7 szem egész bors
1 evőkanál cukor
1 tojássárga
2-3 evőkanál tejföl
1 citrom leve

Elkészítés:
1. A  burgonyát, hagymát, fokhagymát megtisztítjuk és a sárgarépával, petrezselyemgyökérrel és a zellerrel együtt felkarikázzuk.
2. A felkarikázott zöldségeket a hússal együtt megsózzuk és a babérlevéllel meg a borssal kb. 2,5 dl vízben megpároljuk.
3. Amikor a hús megpuhult kivesszük egy tányérra, a zöldségek közül kidobjuk a babérleveleket és a borsszemeket.
4. Az egészet botturmix segítségével pépesítjük, belecsavarjuk egy citrom levét.
5. Az 1 evőkanálnyi cukrot megpergeljük, és az ételhez adjuk.
6. A tojássárgát elkeverjük a tejföllel, és ezzel a keverékkel behabarjuk a bélszín pecsenyénket. Pár perc alatt, alacsony lángon
( fröcsköl) állandó kavargatás mellett készre főzzük. Ha túl sűrűnek tűnne a végeredmény, akkor kevés vízzel hígíthatjuk, és adjunk hozzá sót is ha szükséges.
7. A húst 1 cm vastagon felszeleteljük és a mártásba helyezzük.
8. Burgonyapürével vagy makarónival tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin