2012. október 4.

20 perces ebéd.....Pulyka pikáns paradicsommártásban!

 Nem sok időm volt a főzésre, gyorsan kellett valami finomat készíteni, és íme ez lett belőle... nekünk nagyon ízlett, fel is vettem a " ha gyorsan kell főzni" listámra... Most pulykahús volt itthon, de csirkével vagy sertés bélszínből is el lehet készíteni, a lényeg, hogy gyorsan elkészülő húst válasszunk hozzá...


Hozzávalók:
Mártáshoz:
400 g -os egészben eltett paradicsomkonzerv
1 közepes fej hagyma
1 teáskanál ecet
1 evőkanál mustár
1 teáskanál cukor vagy annak megfelelő mennyiségű édesítőszer
50 ml víz
só, bors
1 csapott evőkanál étkezési keményítő


40 dkg pulykahús felcsíkozva
olívaolaj 

1.  A mártás hozzávalóit  a keményítő kivételével turmixgépben összeturmixoljuk.
2. A húst sózzuk-borsozzuk és kevés olívaolajon szép pirosra sütjük.
3. A mártást a húsra ötjük és 15 percig lassú tűzön összefőzzük.
4. A végén a keményítővel besűrítjük.
5.  Tetszőleges körettel tálaljuk.
Én most párolt zabpehelyt készítettem hozzá.

1 megjegyzés:

♥ Beauty and fashion- * Make Up *♥ írta...

ez aztán a gyors kajcsi:D

http://beautyandfashion-makeup.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...