Török pizza


 Török büfék török pizzája...




Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő

3 dl víz
kiskanál cukor
2 kiskanál só

 2 ek olívaolaj
2-3 ek sűrű krémes joghurt, vagy tejföl

Feltét:
50 dkg darált bárány hús
kevés olaj
1  vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek. sűrített paradicsom

szárított kakukkfű
őrölt koriander,
csipet fahéj
só 

őrölt bors 
koktélparadicsom

 Öntet:
1 pohár krémes joghurt
őrölt kömény, fahéj
apróra vágott újhagyma  


Elkészítés:
1.Az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk.
2. Az olajjal a liszttel, joghurttal és a sóval egy tálba összegyúrjuk és közben annyi vizet öntünk hozzá, hogy egy puha de nem ragadós tésztát kapjunk.

3. 1 órát kelesztjük, amikor megkelt átgyúrjuk és a pizza formánk méretének megfelelően kb 0,5 cm vastagra nyújtjuk.
4. Amíg kel a tészta, elkészítjük a feltétet. A hagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a zuzott fokhagymát. Aztán következik az őrölt hús, amikor már kifehéredett, fűszerezzük, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot.
5. A pizzatésztákat megkenjük a feltéttel, de hagyunk egy kis peremet amit a végén felhajtunk és a két végét összecsípjük. 
6. Megszórjuk koktélparadicsom szeletekkel, és mehetnek a sütőbe 180 fokra úgy 15-20 percre.
7. Ez idő alatt elkészítjük az öntetet, joghurtot összekeverjük, a hagymával és a fűszerekkel.
8. A megsült pizzákat megkenjük a joghurtos öntettel.  


 Ötlet: http://kicsivu.hu/archives/2008/02/11/Torok_pizza/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin