Marokkói csirkés copfocska




Nagyon szeretem a tésztaételeket, nem csak azért mert finomak, hanem mert hamar elkészülnek, általában olaszos jellegű tésztákat szoktam készíteni. Ugyanakkor szeretem a marokkói ízeket is, és ezért a minap az jutott eszembe, hogy mi lenne ha a keleti ízeket valahogy összehoznám a tésztával,(copfocskát használtam) és ez lett belőle:
( zárójelben megjegyzem, mindenkinek nagyon ízlett)




Hozzávalók(4 adag):

40 dkg darált csirkecomb
1 fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
só, frissen őrölt bors
2 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál őrölt gyömbér
1/4 kávésnál őrölt, csípős paprika
1/2 kávéskanál őrölt kömény
1 dl tejföl
1 dl joghurt
1 kávéskanál méz
1 evőkanál liszt
3 dkg apróra vágott friss korianderzöld


Tálaláshoz:
1 dl joghurt
1 kávéskanál méz
ízlés szerint őrölt kömény
só,


1. Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a darált csirkecombot sózzuk-borsozzuk,és hozzáadjuk a többi fűszert is, 10-15 perc alatt készre pároljuk a húst, néha megkeverjük.
2. Egy keverőtálacskában csomómentesre kavarjuk a lisztet, a tejföllel, a joghurttal és a mézzel.
3. Ha a hús elkészült, behabarjuk a tejfölös-joghurtos keverékkel, ha túlságosan besűrűsödne, adjunk hozzá még tejfölt vagy joghurtot, ha túlságosan híg lenne akkor még lisztel sűríthetjük. Pár perc alatt összeforraljuk, majd hozzáadjuk a korianderzöldet is.
4. Egy másik tálacskában vagy csészében kavarjuk össze a tálaláshoz a joghurtot, a mézet,a köményt és ízlés szerint kicsit sózzuk meg.
5. Spagettivel, vagy bármilyen más tésztával és a mézes-köményes joghurttal tálaljuk.

Megjegyzések

szepyke üzenete…
Áldott, békés Karácsonyt!
Ottis üzenete…
Boldog Karácsonyt kívánok neked!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin