Sütőtök krémleves

Finom és nagyon egészséges őszi leveske, nálunk nem múlhat el úgy ősz, hogy ne készítsek ilyen levest. Az idén is már jó pár alkalommal készült, meg is lepődtem, amikor a blogon kerestem, hogy hogy nincs még fent, de ami késik nem múlik. Most pótolom ezt a hiányosságot.


Hozzávalók:

1 kisebb sütőtök
1 liter alaplé
só, bors
kakukkfű
2 dl tejszín
1 tk vaj
tökmag

Elkészítés:

1. A sütőtököt középen elhasítom, a magját kiszedem, és 200 fokon kb 1 órát sütöm.
2. Ha picit kihűlt, kikapargatom a héjából a megsült tököt, egyenesen bele a fazékba, az olvasztott vajjal összeforgatom és hozzáöntöm az alaplevet és a fűszereket.
3. Ha összemelegedett, krémesre kavarom egy botmixer segítségével, vagy turmixgépben.
4. Hozzáöntöm a tejszínt, pár pillanatig összeforralom és pirított tökmaggal tálalom.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin