Csokis-meggyes zabkása

Gyors egészséges reggeli kicsit felturbózva. Mostanában szinte minden reggel zabkását eszek, és egy idő után meguntam a sima változatot és kísérletezgetni kezdtem vele. Több félét is szoktam készíteni, az aktuális kedvencem a csokis-meggyes...


Hozzávalók 1 adaghoz:

40 g Zabpehely
100 ml tej
1 kocka étcsokoládé
xilit vagy méz az édesítéshez, ha szükséges édesíteni
1 maréknyi fagyasztott meggy
1 teáskanál keményítő

Elkészítés:

1. A zabpelyhet a tejjel készre főzzük és még melegen belekavarjuk a csokoládét.
2. A meggyet egy kisebb lábosban pici vízzel kiolvasztjuk, majd édesítjük ízlés szerint és kb. 30 ml hideg vízben feloldjuk  keményítőt, majd besűrítjük vele a meggyszószt.
3. A zabkására kanalazzuk a meggyet és máris tálaljuk.

Tápanyag összetétel (2 teáskanálnyi xilittel édesítve)
fehérje: 10 g
szénhidrát: 56 g
zsír: 5 g
kcal: 290

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin