Kakaós csiga


Kakaós csiga régi nagy kedvencem, de felénk nincs akkora hagyománya mint Magyarországon, ezért pl. pékségekben nem is nagyon lehet kapni, ha mégis hát elég semmitmondóak, amolyan nem érdemes tőlük hízni kategória... Na de ennél a kakaós csigánál nem érdekel az se ha akkora leszek mint egy bálna, nem tudok megállni egynél... kettőnél se...:)




Hozzávalók:
50 dkg liszt
csipet só
3 evőkanál cukor
2 egész tojás
2 dl tej

1 tasak porélesztő
10 dkg olvasztott vaj
Töltelékhez:
olvasztott vaj
kakaó por
porcukor
2 dl forró tej
vaníliás cukor

Elkészítés:
1. A  vaj kivételével a tészta hozzávalóiból  tésztát gyúrok és amikor már szépen kezd összeállni, apránként hozzáadom a vajat is és szépen beledolgozom. Egy kelesztőtálban a duplájára kelesztem.
2.  Egy tepsit kibélelek sütőpapírral.
3. A megkelt tésztát, lisztezett deszkára borítom és kb 3 mm vastag téglalappá nyújtom.
4. Megkenem olvasztott vajjal, egy teaszűrő segítségével egyenletesen megszóróm kakaóval, majd a kakaó réteget megszóróm vastagon porcukorral...
5. A hosszanti oldalánál feltekerem, szépen megigazgatom, hogy egy egyenletes tekercset kapjak, majd egy éles késsel 3 cm vastag csigákra vágom és a sütőpapíros tepsire helyezem őket. 
6. Újabb 25 percet hagyom pihenni ezalatt a sütőt előmelegítem 180 fokra.
7. 20 perc alatt készre sütöm őket... még forrón ahogy a sütőből kivettem meglocsolom a csigákat a forró vaníliás  tejjel és pár percig hagyom hogy magukba szívják, ettől puhák és szaftosak lesznek...

Megjegyzések

Lonci üzenete…
Szia!

Játékra hívnálak szeretettel:)

http://loncivendegloje.blogspot.hu/2014/02/ismerjuk-meg-egymast-ujra.htm

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin