2014. február 16.

Cukkini fasirt

Legelőször ilyen fasírtot a tavalyi bulgáriai nyaraláson ettem, Várnán. Nagyon ízlett nekem ez a kis könnyű vacsora, ezért 2 este is ezt rendeltem... Nem tudom ott pontosan hogyan készítették, de sikerült eléggé hasonlóra készítenem itthon is.


Hozzávalók:

1 kg tisztított cukkini ( csak megmosni, és két végét levágni)
1 tojás
só, bors
menta, kapor, petrezselyemzöld
fokhagyma
zabkorpa

Elkészítés:
1. A cukkinit lereszeljük, lesózzuk és fél órát pihentetjük.
2. Amikor a cukkini már kiengedte a levét, alaposan kicsavarjuk.
3. A cukkinihez adjuk a tojást, borsot, sót is ha kell még, a zöld fűszereket, fokhagymát és annyi zabkorpát, hogy formázható masszát kapjunk. Érdemes kicsit pihentetni közben, mert amikor a zabkorpa megszívja magát, akkor sokkal jobban formázható lesz, és kevesebbet kell használni belőle...
4. Egy tepsit leterítünk sütőpapírral és kis fasírtokat formázunk a masszából.
5. Sütőben 180 fokon 10 perc alatt készre sütjük...

Fűszeres joghurt mártást kínálunk hozzá: joghurt, fahéj, gyömbér, kevés méz....

Dukán diéta második szakaszától fogyasztható a PV napokon, csak figyelembe kell venni a zabkorpa mennyiséget...

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...