Gyors zsemlék


Hozzávalók:

30 dkg kenyér liszt
20 dkg teljeskiörlésű liszt
2.5 dl tej
2 evőkanál olaj
1 tojás
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
1 tasak szárított élesztő

pici tej a kenéshez
magok

Elkészítés:
1. A hozzávalókból szép fényes tésztát gyúrunk, és a duplájára kelesztjük, majd 6 vagy 8 részre osztjuk és zsemléket formázunk belőle.
2 Félórát pihentetjük a zsemléket, ez alatt az idő alatt előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Az kelesztési idő letelte után, a zsemléket lekenjük tejjel, majd megszórjuk a magokkal és 20 perc alatt készre sütjük...


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin