Sonkás-sajtos kifli
Vasárnap este készültek hétfő reggelre... Limara oldalán láttam meg ezt az érdekes kifliformázási stílust, nagyon megtetszett és gyorsan ki is próbáltam, íme az enyémek ilyenek lettek:
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 tk. só
1,5 dl tej
1,5 dl víz
3 ek. olaj
2 dkg élesztő
Töltelék:
sonka és szeletelt sajt
ELkészíés:
1. A tészta hozzávalóiból kenyérsütőgépben tésztát dagasztattam és duplájára kelesztettem.
2. 8 egyforma részre osztottam, mindeniket lisztezett deszkán kinyújtottam, az egyik végét öt felé bevagdostam úgy, hogy egy kéz szerű valamit kapjak az öt ujjal.A másik végére rá fektettem a sajtot és a sonkát, majd felcsavartam. A végeit benyomkodtam, hogy ne folyjon ki a töltelék.
3. Sütőpapíros tepsin újra kelesztettem 20 percig, majd újabb 20 perc alatt 180 fokos gőzös sütőben készre sütöttem őket.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 tk. só
1,5 dl tej
1,5 dl víz
3 ek. olaj
2 dkg élesztő
Töltelék:
sonka és szeletelt sajt
ELkészíés:
1. A tészta hozzávalóiból kenyérsütőgépben tésztát dagasztattam és duplájára kelesztettem.
2. 8 egyforma részre osztottam, mindeniket lisztezett deszkán kinyújtottam, az egyik végét öt felé bevagdostam úgy, hogy egy kéz szerű valamit kapjak az öt ujjal.A másik végére rá fektettem a sajtot és a sonkát, majd felcsavartam. A végeit benyomkodtam, hogy ne folyjon ki a töltelék.
3. Sütőpapíros tepsin újra kelesztettem 20 percig, majd újabb 20 perc alatt 180 fokos gőzös sütőben készre sütöttem őket.
Megjegyzések