Francia hagymaleves
Nagyon régóta tervezem beírni ezt a receptet, már sokszor elkészítettem, de vagy nem maradt és azért nem tudtam lefényképezni, vagy estére készült el és akkor fény nem volt jó... Na de végre elkaptam! A recept Stahl Judit Végre otthon című könyvéből van...
Hozzávalók:
1 kg vöröshagyma, megpucolva és felkarikázva
10 dkg vaj
2 kk morzsolt kakukk
2 ek liszt
50 ml száraz fehérbor
2 ek francia mustár
1 ½ l húsleves
só és frissen őrölt bors
tálaláshoz vajban pirított bagett szeletek és reszelt ementaler sajt
Elkészítés:
1. A vajt felolvasztjuk egy nagyobb fazékban és rádobáljuk a hagymakarikákat. Hozzáadjuk a kakukkfüvet és enyhén megsózzuk és megborsozzuk. 20-25 perc alatt aranybarnára pároljuk a hagymát. Omlósak kell legyenek a hagymakarikák.
2. A párolt hagymát szorjuk meg lisztel, összekavarjuk és ráöntjük a fehérbort. Amikor már nem sistereg hozzáadjuk a mustárt.
3. Felöntjük az átszürt húslevessel, felforraljuk és 10-15 percig lassú tűzön tovább főzzük.
4. Ha kell utána sózunk- borsozunk, és frissen sütött bagettekkel és reszelt sajttal tálaljuk.
Hozzávalók:
1 kg vöröshagyma, megpucolva és felkarikázva
10 dkg vaj
2 kk morzsolt kakukk
2 ek liszt
50 ml száraz fehérbor
2 ek francia mustár
1 ½ l húsleves
só és frissen őrölt bors
tálaláshoz vajban pirított bagett szeletek és reszelt ementaler sajt
Elkészítés:
1. A vajt felolvasztjuk egy nagyobb fazékban és rádobáljuk a hagymakarikákat. Hozzáadjuk a kakukkfüvet és enyhén megsózzuk és megborsozzuk. 20-25 perc alatt aranybarnára pároljuk a hagymát. Omlósak kell legyenek a hagymakarikák.
2. A párolt hagymát szorjuk meg lisztel, összekavarjuk és ráöntjük a fehérbort. Amikor már nem sistereg hozzáadjuk a mustárt.
3. Felöntjük az átszürt húslevessel, felforraljuk és 10-15 percig lassú tűzön tovább főzzük.
4. Ha kell utána sózunk- borsozunk, és frissen sütött bagettekkel és reszelt sajttal tálaljuk.
Megjegyzések
Neked és családodnak Nagyon Boldog Új Évet Kívánok!