Gyergyói Leves

Ezt a receptet Chili & Vanilia blogon olvastam, ott említették, hogy az Erdélyi Lakoma című könyvből származik a recept, nekem is megvan, de nem igazán készítettem belőle még semmit. Aztán a Chili blogon annyira megtetszett nekem a leves, hogy gondoltam megnézem, hogy szól eredetileg a recept. Úgy is tetszett, elkészítettem én úgy szóról szóra ahogy a könyvben írja... Finom lett, ilyent még biztos, hogy fogok készíteni, sőt azóta több más receptet is kinéztem a könyvből... de valamikor a Chili félét is kipróbálom :)



Hozzávalók:

1/2 kg füstölt sertéshús
2 szál murok
2 evőkanál rizs
12 szem szilva
2 tojás
1/4 kg liszt
1 kanál cukor
só, bors, tejföl, citrom ( ízlés szerint)
kapor ( ezt nem írja a recept)

Készítés módja:
  1. A húst hideg vízbe tesszük és lassú tűzön főzzük.
  2. A két szál apró kockákra vagy karikára vágott murkot zsírban megpároljuk, és amikor a hús megfött, a levesbe tesszük, sózzuk-borsozzuk, majd 2 evőkanál rizset főzünk bele.
  3. Piros  rántással feleresztjük, citromlével és egy kanál cukorral ízesítjük.
  4. Mielőtt levennénk, 12 aszalt szílvát teszünk bele, és még egyszer felfőzzük.
  5. Közben a tojásból lisztből kevés sóval tésztát gyúrúnk, félujjnyi vastagra kinyújtjuk, apró kockákra vágjuk, zsírban megpirítjuk, és tálalás előtt pár perccel a leveshez adjuk.
  6. Tálaláskor tejfölözzük.

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
eleggé furán néz ki....

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin