Mákos-áfonyás muffin




Az idei ünnepre a kicsi fiammal ketten készítettük a finomságokat, többek közt ezt a nagyon finom mákos-áfonyás muffint is. Székre állva, felgyürkölőzve mérte ki sorra a hozzávalókat. Aztán anya jött, összekavarta a gondosan kimért anyagokat, formába kanalazta és már közösen leskelődtünk a sütő ajtajánál, hogy kész van-e már... Végre lehetett enni, 3 azon nyomban, még máz nélkül elkelt a tepsiből... S mint aki jól végezte dolgát aludt egy nagyot...
Sajnálom, hogy nem készültek fázis fotók az alkotásról... 
A recept Stahl Judith  Gyors muffinok című könyvéből van, picit módosítottunk rajta, egy ici picit...


Hozzávalók:
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg darált mák
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1/2 kávéskanál fahéj
  • 1 csipet só
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 vanília cukor
  • 2 tojás
  • 8 evőkanál tejszín
  • 10 dkg aszalt áfonya 
  • 15-20 dkg porcukor
  • 3-4 evőkanál áfonyaszörp

Elkészítés:
  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a muffin tepsi mind a 12 horpadásába teszünk egy papírkapszlit.
  2. A lisztet, mákot, sütőport, fahéjat, sót egy talban összekavarjuk.
  3.  Egy másik tálban a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot 2 perc alatt robotgéppel összedolgozzuk. Aztán egyenként alaposan hozzákavarjuk a tojásokat is.
  4. Következő lépésben felváltva a tojásos masszához adagoljuk a lisztes keveréket és a tejszínt.
  5. Utolsó lépésben belekavarjuk az áfonyát is.
  6. A tepsibe kanalazzuk és 20 -25 perc alatt készre sütjük.
  7. Ha kihűltek, elkészítjük a mázat, a porcukorból és a szörpből sűrű, nehezen csurgó krémet kavarunk, és a muffinok tetejére kenjük, darált mákkal megszórjuk....

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin