2013. november 18.

Avokádós rukkola kagylóhússal

A mai reggel úgy kezdődött, hogy nem volt itthon egy morzsányi kenyér sem, és mivel Bogyócska az éjszakát mamáéknál töltötte, ezert nem is nagyon volt fontos a kenyér reggelire. Apa elment úszni, én maradtam itthon egyedül és nyitogattam a hűtőt, hogy most mit is egyek, süssek palacsintát vagy császármorzsát- ezek jártak a fejemben. Aztán bevillant,! van itthon egy avokádó, valamennyi  kagylóhús a fagyasztóban, és meg  rukkola is akad, ezekből kellene valamit gyorsan összedobni.

Hozzávalók 1 személyre :

1 maréknyi rukkola
1/2  avokádó
1 tojássárgája
2 ek joghurt
1/2 lime leve
1/2 paradicsom
1 kisebb darab uborka
10 db mélyhűtött kagyló
só, olívaolaj 

Elkészítés:
1. A  kagylót kevés olívaolajon limelével meglocsolva magas lángon pár perc alatt átforgatjuk.
2. A paradicsomot, az uborkát, az avokádót felkockázzuk.
3. A rukkolát ha szükséges leöblítjük és papírszalvétán megszárítjuk.
4. A tojássárgáját a joghurttal, limelével és sóval összekavarjuk.
5. A felkockázott zöldségeket, a rukkolát összekavarjuk a mártassál.
6. Tányérra helyezzük és  rászórjuk a kagylóhúst. át




Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...