2013. augusztus 19.

Vargabéles

 Iringó kedvéért írom most be ezt a receptet, mert holnap mindenképpen szeretne elkészíteni... Fotót sajnos most nem tudok betenni ,mert nem fotóztam le amikor elkészült és másnap mar nem volt amit lefotózni...

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta ( 400 v 500 g)
  • 200 g gyermelyi cérnametélt
  • 500 g krémes tehéntúró
  • 4 tojás
  • 100 g vaj
  • 100 g mazsola
  • 150 -200 g cukor
  • 2 tasak vanília cukor pl Dr. Oetker
  • 2 dl tejföl 
Elkészítés:
  1. A vajat mikróban folyósra olvasztjuk. Egy ecset segítségével kikenünk olvasztott vajjal egy 20X30 cm tepsit, ami legalább 6 cm magas.
  2. A cérnametéltet enyhen sós vízben kifőzzük.  Ha kifőtt hideg vízzel leöblítjük. A megmaradt olvasztott vaj felet ráöntjük a kifőtt cérnametéltre, azért hogy ne ragadjanak össze.
  3. A kiengedett réteslapot két egyenlő részre osztjuk és akkorára nyújtjuk, hogy teljesen fedje a tepsi aljat.
  4. A tojásokat szét választjuk és a fehérjéből kemény habot verünk egy kézi mixer segítségével. 
  5. A tojássárgákat a cukorral kézi habverővel fehéredésig kavarjuk. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tehéntúrót, mazsolát, a megmaradt olvasztott vajat, a tejfolt és laposan összekavarjuk
  6. A tojásos keverékhez adjuk a cérnametéltet, azzal is alaposan összedolgozzuk majd óvatosan belekavarjuk a felvert tojásfehérjét.
  7. A cérnametéltes keveréket a tepsibe simítjuk és befedjük a leveles tészta másik felével.
  8. 150 c fokos sütőben kb. 40 percig sutjuk, vagy addig amíg a vargabeles elkezd pirulni.
  9. Ha megsült kicsit hagyjuk állni a tepsiben, majd megszórjuk porcukorral és langyosan találjuk.
Vargabéles

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...