Mediterrán csirkeburger

Valamelyik nap nagyon megkívántuk a hamburgert, de se elmenni nem volt kedvünk otthonról se házhoz rendelni, mert ahonnan lehetne rendelni az nem ízlik annyira. Aztán úgy döntöttem, hogy otthon fogom elkészíteni... Valami olyasmit akartam amivel nem kell sokat pepecselni, se utána mosogatni ezért a már jól bevált paníros hamburger helyett most ezt a meditterán fűszerezésű húsira esett a választás...

Hozzávalók:
  • 1 csirkemell vékony szeletekre felszeletelve
  • olívaolaj
  • liszt
  • só, bors
  • mediterrán fűszerkeverék
  • 1 narancs leve
  • saláta
  • uborka
  • paradicsom
  • görög joghurt 
  • feta sajt
  • teljeskiörlésű magos zsemle

Elkészítés:
  1. A hús szeleteket sózzuk-borsozzuk. A lisztet ( kb 2 ek) összekavarjuk a mediterrán fűszerkeverékkel. Majd ebbe a lisztes keverékbe megforgatjuk a hús szeleteket. Erre azért van szükség, hogy a végén a hús omlós és puha maradjon, ne száradjon ki mint egy cipőtalp.
  2.  Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk és a hús szeletek mind két oldalát 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hozzáöntjük a narancslevet és fedő alatt addig pároljuk amíg a narancslé elpárolog.
  3. A zöldségeket megpucoljuk, a salátát leveleire tépkedjük, az uborkát, paradicsomot felkarikázzuk.
  4. A feta sajtot villával szétnyomkodjuk és a joghurttal krémesre kavarjuk.
  5. A zsemléket félbe vágjuk, majd egy kiolajozott forró serpenyőben  mindkét oldalát megpirítjuk.
  6. Összeállítjuk a csirkeburgert: a zsemle alsó fele, saláta, hús, szósz, zöldségek, a zsemle felső fele:)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin