2012. november 4.

Vasárnapi reggeli!

 Igazán finom reggeliben volt részünk. Finom croissant, vaj, szőlőzselé és egy csésze meleg tejeskávé....
A croissant most bolti volt, de nagyon finom, valamikor megpróbálkozok az elkészítésével is, de az a baj ,hogy elég macerásnak tűnik és én meg időhiányban szenvedek. A szőlőzselé már saját készítmény,  a szeptemberi Good Food magazinból készítettem el. . Nekem nagyon ízlik,  biztosan fogok még készíteni...



 Szőlőzselé

Hozzávalók:
1 kg piros szőlő
500 g befőzőcukor
1 citrom leve

Elkészítés:
1. A leszemezett szőlőt tegyük egy lábosba, melegítsük fel, majd fedjük le és főzzük kb 5 percet amíg levet ereszt.
2. Ezután botturmixszal kicsit pépesítsük össze. Főzzük tovább még kb 10 percet.
3. tegyünk egy szitát egy tól főlé. A szitába egy tiszta textilpelenkát, vagy gézt. Öntsük rá a szőlős masszat. Hagyjuk legalább egy órát, hogy kicsepegjen a leve, De akár egy éjszakát is hagyhatjuk.
4.  Mérjük le a levet, kb 600 ml lesz. Tegyük egy lábosba a cukorral és a citromlével együtt. Főzzük fel, szedjük le a tetejéről a képződő habot. Majd ha a cukor elolvadt, töltsük sterilizált üvegekbe.

3 megjegyzés:

Anazar írta...

Milyen pompás színe lett!

Zsazsa írta...

köszi!

Brigitta Szabo írta...

Nagyon tuti!
Jovore biztos kiprobalom, igy szuret utan nem szivesen adok erte penzt, de jovore csinalok 2 adagot, legyen a tesokamnak is ha mar ove a szolo:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...