Vasárnapi reggeli!

 Igazán finom reggeliben volt részünk. Finom croissant, vaj, szőlőzselé és egy csésze meleg tejeskávé....
A croissant most bolti volt, de nagyon finom, valamikor megpróbálkozok az elkészítésével is, de az a baj ,hogy elég macerásnak tűnik és én meg időhiányban szenvedek. A szőlőzselé már saját készítmény,  a szeptemberi Good Food magazinból készítettem el. . Nekem nagyon ízlik,  biztosan fogok még készíteni...



 Szőlőzselé

Hozzávalók:
1 kg piros szőlő
500 g befőzőcukor
1 citrom leve

Elkészítés:
1. A leszemezett szőlőt tegyük egy lábosba, melegítsük fel, majd fedjük le és főzzük kb 5 percet amíg levet ereszt.
2. Ezután botturmixszal kicsit pépesítsük össze. Főzzük tovább még kb 10 percet.
3. tegyünk egy szitát egy tól főlé. A szitába egy tiszta textilpelenkát, vagy gézt. Öntsük rá a szőlős masszat. Hagyjuk legalább egy órát, hogy kicsepegjen a leve, De akár egy éjszakát is hagyhatjuk.
4.  Mérjük le a levet, kb 600 ml lesz. Tegyük egy lábosba a cukorral és a citromlével együtt. Főzzük fel, szedjük le a tetejéről a képződő habot. Majd ha a cukor elolvadt, töltsük sterilizált üvegekbe.

Megjegyzések

Anazar üzenete…
Milyen pompás színe lett!
Brigitta Szabo üzenete…
Nagyon tuti!
Jovore biztos kiprobalom, igy szuret utan nem szivesen adok erte penzt, de jovore csinalok 2 adagot, legyen a tesokamnak is ha mar ove a szolo:)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Cukkini fasirt

Francia hagymaleves