Ananászos sertéskaraj

Szintén egy kipróbált recept a Good Food magazinból! Gyorsan elkészíthető és igen ízletes fogás. - Biztosan elfogom még készíteni...



 Hozzávalók:
 2 tk étolaj
sertéskaraj szeletek
2-3 evőkanál cukor
1-2 ek szójaszósz
1 ek paradicsompüré
1 doboz ananászkonzerv
1/2 tk. örölt chili
1 tk kínai ötfűszer-keverék
a díszítéshez koriander zöld, vagy petrezselyemzöld
 
Elkészítés:
1. A sóval borssal ízesített hússzeleteket, az olajon megsütjük. Oldalonként 5-5 percig.
2. Keverjük össze egy tálkában, a cukrot, a szójaszószt, a paradicsompürét, és az ananászkonzerv levének nagy részét.
3. Tegyük a hús melle az ananászkarikákat, és hagyjuk egy ideig karemellizálódni. Szórjuk meg chilivel és az ötfűszerkeverékkel.
4. Öntsük rá a szójaszószós keveréket, és főzzük pár percig, amíg kissé besűrűsödik.
5. Szórjuk meg korianderzölddel vagy petrezselyemzölddel, kínáljunk hozzá rizst és párolt leveles zöldséget.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin