2011. január 15.

Majonézes tésztasaláta

  Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, semmi extra hozzávaló nem kell hozzá.... Nagyon szeretem ezt a tésztasalátát, szilveszterre, barátnős estékre mindig elkészítem és mindig nagyon hamar el is fogy....:) A hozzávalók nincsenek kőbe vésve, nyugodtan lehet kisérletezni: kerülhet bele grillcsirke feldarabolva, olajbogyó, mindenféle sonka, zöldségek,különböző fűszerek...amihez éppen kedvünk van. Most egy sonkás változatot készítettem:


Hozzávalók:
200-250 g kisméretű száraztészta ( pl: orsócska)
1 tojássárga
1 evőkanál mustár
100-150 ml étolaj
só, bors
1 kis doboz tejföl
1 doboz mexikói zöldségkeverék konzerv
1 db zöld kápia
150 g gépsonka
100 g trappista sajt

Elkészítés:
1.  A tésztát sós vízben kifőzzük és hagyjuk kihűlni.
2. A tojássárgából, a mustárból és az olajból majonézt kavarunk, felkockázzuk a sonkát, a sajtot, a kápiát és lecsepegtetjük a mexikói zöldségkeveréket...
3. A majonézt összekavarjuk a tejföllel, ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a sonkát, a sajtot, és a zöldségeket, alaposan összekavarjuk az egészet. Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.

2 megjegyzés:

Foodafok írta...

Nagyon szeretem az ilyen jellegű hidegkonyhai ételeket. Felhasználásuk, kimeríthetetlen. Reggeli tízórai, egy gyors uzsonna, hirtelen beeső vendégek, stb. Köszönjük, Kedves Zsuzsa.

Péter Judit (Jutka) írta...

Kedves Zsazsa
2012-es Erdelyi Konyha Kalendarium
receptbeszerzésbe kezdtem.
Egyelőre a május hónap receptjeihez.
Ha van kedved tisztelettel felkérnélek pár receptet küldjél nekem, tiszteletpéldány ellenértékében.
Ebben lehet előétel, leves, főétel és desszert. Előre is köszönöm Jutka.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...