Gulyáskrémes - gombás csirke

Valamelyik este gyorsan kellett vacsorát készíteni és valahogy úgy jött ki a lépés, hogy  nem volt időm bevásárolni se, így az üres hűtőből kellett valamit elővarázsolni.  Szerencsére volt egy csirkemell, tejföl, kevés gulyáskrém, na meg találtam a kamrában egy doboz gombakonzervet is. Annyira jól sikerült, hogy két hét alatt legalább 4szer kellett  elkészítsem.:)



 Hozzávalók:

1 db csirkemell( csont és bör nélkül)
1 doboz gombakonzerv
1 evőkanál édes gulyáskrém
1 doboz tejföl
1 evőkanál liszt
3 evőkanál olaj
5 dkg vaj
petrezselyemzöld
só, bors

Elkészítés:
1. Az olajat és a vajat összemelegítjük, és hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet, sózzuk-borsozzuk és addig sütögetjük amíg a húskockák szépen megpirulnak.
2. Hozzáadjuk a lecsepegtetett gombakonzervet, adunk hozzá kb. 1 dl vizet  és belekavarjuk a gulyáskrémet is.  Pár fercig összeforraljuk.
3. A tejfölt és a lisztet csomómentesen összekavarjuk és behabarjuk vele a csirkét. Ha túl sűrűnek tűnik a mártás pótolhatjuk kevés vízzel vagy tejjel.
4. A végén megszórjuk petrezselyemzölddel és ha szükséges utána sózunk-borsozunk.
5. Főtt tésztával vagy rizstésztával szoktam tálalni....

Megjegyzések

Zsiri üzenete…
Ha van kedved, nézz be hozzám ;)
autumn üzenete…
Tetszik az ötlet! Örülnék, ha meglátogatnád a blogomat Te is!
Üdv,
Kutya és Konyha
http://kutyaeskonyha.blogspot.com/
Foodafok üzenete…
Kedves Zsuzsa. Gyönyörű blogod készítése közben kérlek, tekints be hozzám, mert szeretnélek megajándékozni valamivel téged.
Kati üzenete…
Ez nagyon étvágygerjesztő, kipróbálom.
Névtelen üzenete…
Gratula a 20 000 oldalmegjelenítéshez, szép blog. Robi
Fondantina üzenete…
nekialltam otthon :)
olyan finiii
Agi üzenete…
Szia
Lattam h a szekely hirmondo nemregi szamaba megjelent ez a recepted... Lattad?
transsylcom üzenete…
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Zsazsa üzenete…
Szia!
Nem tudtam róla.... Nem tudod melyik számban?
Agi üzenete…
Nem tudom pontosan, marcius utolso v aprilis elso napjaibol valo ujsagban lattam

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Cukkini fasirt

Francia hagymaleves