Almás-meggy zabpelyhes morzsával

Könnyen és gyorsan elkészíthető finomság, és a fagylalttal szerintem nagyon megy. Nyáron egyik kedvenc desszertem.  Kipróbálható más gyümölcsökkel is, más ízű fagyival is. De nekem a meggy és vanília duó a kedvencem.


Hozzávalók:
4 alma, meghámozva, kimagozva és kis kockákra vágva
30 dkg meggy befőtt ( fagyasztott is lehet csak akkor adjuk hozzá ízlés szerint cukrot)
10 dkg vaj
5 dkg cukor
1 vaníliás cukor
15 dkg zabpehely
vaníliás fagylalt

Elkészítés:
1. Melegítsuk elő a sütőt 190 fokra. Keverjük össze az almát a  meggy befőttel( levével együtt) egy mikrózható edényben. Nagy teljesítményen mikrózzuk 5-8 percig, amíg az alma megsül. Utána öntsük át a gyümölcsöket egy lapos sütőformába.
2. Olvasszuk meg a vajat, keverjük bele a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a zabpelyhet. Kanalazzuk a gyümölcsökre.
3. 20 perc alatt süssük készre. Akkor jó ha a zabpehely aranyszínű a gyümölcs meg rotyog.
4. Vaníliás fagylalttal tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin