Kókuszos finomság!


Hozzávalók:

laphoz:
5 tojás fehérje
15 dkg porcukor
2 evőkanál liszt
1/2 tasak sütőpor
15 dkg kókuszreszelék

krémhez:
5 tojás sárgája
20 dkg porcukor
4 evőkanál liszt
1 tasak vaníliacukor
1/2 liter tej
1 csomag  puha vaj
10 dkg apróra vágott pirított mandula vagy dió ( vagy vegyesen)
 kókuszreszelék a sütemény tetejére

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és egy nagy lapos tepsit( pl amit a sütőhöz szoktak adni) kibélelünk sütőpapírral és vékonyan kivajazzuk.
2. A krémmel kezdjük: a tojássárgákat a 20 dkg porcukorral és a vaníliacukorral simára kavarjuk, majd hozzáadjuk a 4 evőkanál lisztet ezzel is elkavarjuk majd hozzáadjuk a tejet és csomómentes puding sűrűségű pépet főzünk belőle.
3. A 15 dkg kókuszreszeléket, a 2 evőkanál lisztet és a 1/2 tasak sütőport összekavarjuk egy tálban.
4. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és hozzáadjuk a 15 dkg porcukrot. A cukorral még egy pár percig tovább habosítjuk.
Fakanál segítségével óvatosan a cukros tojáshabba kavarjuk a kókuszos-lisztes keveréket. Majd a sütőlapon szépen egyenletesen elterítjük a masszát és a megsütjük. Vigyázni kell a sütésnél mert, hamar megsül! Ha megsült,  és kihűlt a lap, középen kettévágjuk.
5. Ha a pép kihűlt, elkészítjük a krémet: A vajat kézi habverővel kicsit  felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a kihűlt pépet és szép sima krémet kavarunk belőle.
6. Az egyik lapot elhelyezzük egy tálcán, rákanalazzuk a krém felét, megszórjuk a pirított dióval vagy mandulával, ráhelyezzük a másik lapot, ennek a tetején elkenjük a maradék krémet, megszórjuk kókuszreszelékkel és esetleg pár darab dióval, mandulával.
7. Fogyasztásig hideg helyen tároljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin