Szakácskönyveimről... 2. rész

És akkor ma folytatom a sort...
Most a diétás,  vagy ha úgy tetszik fogyókúrás könyveimet mutatom meg.

Ursula Summ: Tökéletes étrend a karcsúságért!

 
Úgy hirdeti magát ez a könyv, mintha egy fogyókúrás könyv lenne, pedig nem az, jobban mondva nem csak az, szép képekkel illusztrált receptes könyv ez, amiben finom  reform receptek vannak. Finom saláták, reggelire valók, gyors ebédek és vacsorák. Nyáron gyakran használom ezt a könyvet, amikor nincs túl sok kedvem a tűzhely mellett állni, és gyorsan akarok finomat és könnyed kajákat készíteni.

Béres Alexandra: Ízek a paradicsomból


Ezt a könyvet is, azért vettem meg, hogy gyarapítsam kicsit a könnyedebb, lightosabb  receptjeimet, legyen miből majd válogatni. A könyv szép, de nem jön az érzés ennél sem, hogy most azonnal ki akarok belőle valamit próbálni, talán amióta megvan 2-3 receptet készítettem el.


És akkor jöjjön két kedvenc könyv, amik nem is szakácskönyvek, de nagyon hasznosak számomra.

Jonny Bowden: Egészséges élet- Egészséges táplálkozás


Szeretem ezt a könyvet !  Kb. 100 élelmiszert mutat be, amelyek a szerző szerint egészségesek és fontosak az emberi szervezet számára. Megtudhatjuk a könyvből, hogy mit együnk és igyunk ahhoz, hogy egészséges életet élhessünk. Leírja, hogy miben mi található, és az a valami nekünk miért jó ha fogyasztjuk, pont annyira tudományos, hogy egy átlag olvasó is megértse és ne unja meg vagy fáradjon el olvasás közben.

Louke Werle- Jill Cox: Hozzávalók főzési alapanyagok nagykönyve


 Nem tudom, más már járt-e úgy,hogy hallott valami különleges ételről, élelmiszerről és nem tudta, hogy mi az. Bevallom én szoktam néha így járni, sőt van, hogy receptek tanulmányozása közben is találkozok olyan hozzávalókkal, amit nem tudok hova tenni. Talán zöldség vagy valami sajt féle? Ilyenkor nagyon jól jön ez a könyv. Nagyon hasznosnak tartom, minden de minden benne van  az összes alma fajtától kezdve az összes makaróni meg tésztafélén át a tengeriherkentyűkig minden. Több mint 2000 fotót tartalmaz 380 oldalon, úgyhogy ellehet képzelni mennyi mindent fotóztak le a könyv szerkesztői.
folytatódik...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin