2010. február 26.

Francia briós

A deszertek. eu oldalon talált anyukám egy nagyon jó briós receptet, ki is próbáltuk és tényleg nagyon finom lett. Azóta már 2szer is elkészítettem, és szerintem még sokszor fogom is. Reggelire tökéletes választás! Az egyszerűség kedvéért a receptet ide is beírom de a linkelt oldalon fázis fotókkal is megtalálható. Briós forma hiányában muffin-tepsiben készültek.



Hozzávalók (muffin-tepsiben 12 db lesz) :
500 g liszt
50 g porcukor
50 g vaj
30 g élesztő
6 g só
1 db nagy tojás
190 ml tej
6 g vaníliás cukor
1 db citrom héja

A kenéshez:
1 db tojás

Elkészítés:
1. Kivajazzuk kilisztezzük a muffin-tepsit..
2. Az összes hozzávalóból szép fényes tésztát gyúrunk, ha nem akarna összeállni akkor még egy kevés tejet adunk hozzá.
3. 30 percig hagyjuk kelni, aztán  14-15 részre osztjuk a tésztát, 12 db-ot elhelyezünk a tepsi horpadásaiban, a megmaradt 2-3 részt pedig 12 kis gomboccá formázzuk. A kis gombócokból  hosszú szárú csepp formákat formázunk, és az ujjunkkal mélyedést szúrunk a briósokba, majd a csepp alakú kis tésztákat  a szárukkal lefele helyezzük a lyukakaba. 30percig letakarva pihentetjük a briósokat.
4. A pihentetés után a felvert tojással megkenjük a briósokat, majd  180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.




4 megjegyzés:

Ottis írta...

Nagyon guszta!

Andi írta...

Hú de szép!! Gratulálok!

Demyke írta...

köszi szépen!:)

szepyke írta...

Hát, ez haláli! Nagyon helyes!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...