Kaporleves



Annyi időbe telik ezt elkészíteni mint egy zacskós levest, de annál lenyegesen finomabb.

Hozzávalók:
3 evőkanál olaj
2 púpozott evőkanál liszt
1 csokor friss kapor

2 cikk fokhagyma
2 dl tej



Elkészítés:
A kaprot megmossuk, levágjuk a szárrészét és a többit nagyon apróra összevágjuk. Kb. egy 2 l-res fazékban az olajból és lisztből világos rántást készítünk és beleszórjuk az előbb összevágott kaprot. 1 percig még együtt pirítjuk őket, majd felöntjük 1,5 liter vízzel. Hagyjuk, hogy a leves felforrjon, és akkor hozzáadjuk az apróra vágott vagy tört fokhagymát, és ízlés szerint sózzuk a levest. kb. 2 percig főzzük így,majd a tejjel óvatosan felengedjük és éppen csak addig főzzük amíg forrni kezd és akkor kikapcsoljuk alatta a tűzet. Ezután ha szükséges utána sózunk. Szerintem vajon pirított kenyér kockákkal a legfinomabb.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin