2009. augusztus 27.

Pulykamájas saláta


Ez az egyik kedvenc salátám, mert nem csak, hogy gyorsan megy de tartalmas is, evés után félórával az ember nem érzi úgy magát mintha nem evett volna semmit.
Pulykamáj hiányában csirke májból is finom. Arra viszont jó odafigyelni, hogy ha lehet friss májat vegyünk ne olyant ami már le van fagyasztva, mert sokkal omlósabb és puhább a friss máj.

Hozzávalók 2 nagy adaghoz:
4 db kisebb pulykamáj
3 evőkanál olívaolaj
5 dkg vaj
só, bors
1 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál balzsamecet
100 ml tejszín
2 paradicsom
1fej fodros levelű saláta
10 dkg mozzarella

Elkészítés:
1. A salátát megmossuk és darabokra vágjuk vagy tépkedjük, a paradicsomot megmossuk és kockákra vágjuk. A mozzarellát apró kockákra vágjuk.
2. A májat, megmossuk apró darabkákra vágjuk, sózzuk( mert úgy-e a két lábú állat máját sütés előtt sózzuk, a négy lábúét sütés után)borsozzuk és az olaj és vaj keverékén egy kevés vízzel nyakon öntve gyorsan megpároljuk.- ez hamar megy kb 5 perc
3. Amikor már a vizet elpárologtatjuk hozzáöntjük a tejszínt , a szójaszószt és a balzsamecetet és meg egyszer megborsozzuk és ha kell megsózzuk- ezt is pár perc alatt összeforraljuk.
4. A májat a tejszínes szósszal együtt a salátára öntjük és az egészet jól összeforgatjuk. Pirítóssal tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...