Citromos tiramisu


Tudom, hogy az eredeti tiramisu, mandula és kávé likőrt valamint fekete kávét tartalmaz. Szívem szerint mindig úgy készíteném, de sajnos édesanyám nem tudja azt megenni a likőrök miatt, ezért az kedvéért kezdtem kísérletezni egy tiramisu változaton, és ez lett a végeredmény. Ez is nagyon finom, többen elkérték már a receptjét tőlem, és nem utolsó sorban ez gyerekeknek is nyugodtan adható.

Hozzávalók:
krémhez:
4 db friss tojás
50 dkg mascarpone
4 evőkanál finom cukor vagy porcukor( igazából cukrozott sűrített tej kellene de azt felénk nem nagyon lehet kapni)
2 citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor

kb 30 db babapiskóta
2,5 dl langyos tej
2 citrom leve

a tetejére kb. 3 evőkanál kakaópor

Elkészítés:
1. A krémhez a tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjékből kemény habot verünk, a tojássárgákat habosra kavarjuk a cukorral és a vaníliacukorral, majd hozzáadjuk a mascarpone-t és a citromhéjat. Végül a habot óvatosan hozzákavarjuk a tojásos mascarpone-s krémhez. A krémmel kész is vagyunk!
2. Előveszünk egy 25X35 cm-es, 6 cm mélységű üveg vagy jénai tálat. Az alját egyenletesen kirakjuk babapiskótával, majd meglocsoljuk alaposan citromlével ha azt már beszívta akkor langyos tejjel is jól meglocsoljuk a piskótákat. Azután vastagon megkenjük krémmel. Ezt a műveletsort megismételjük még kétszer, a legfelső krémréteget teaszűrőn át megszórjuk kakaóporral jó vastagon.
3. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy kellően megpuhuljanak a piskóták.
Szoktam úgy is készíteni( fent a képen), hogy egy tányérra retegezem be, úgy, hogy 5 db piskóta, citromlé, tej, krém, újabb piskóta, citromlé, tej, krém és végül kakaó. -így készítve mutatósabb tálaláskor. :)

Megjegyzések

chriesi üzenete…
Mmmm de guszta!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin