Juhtúrós-sajtos pogácsa


Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg juhtúrú
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 kiskanál só
  • 1 evőkanál  szárított szurokfű vagy más zöldfűszer
  • 15 g élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 kiskanál cukor

+ tej

tojás a tetejére és reszelt sajt


Elkészítés:

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a  cukros tejben.
  2. A pogácsa hozzávalóiból a felfutatott élesztővel tésztát dagasztunk. 1 órát hagyjuk kelni.
  3. A tésztát kinyújtjuk és pogácsa szaggatóval kivágjuk, tojással lekenjük reszelt sajttal megszórjuk.
  4. Amíg a sütőt előmelegítjük 170 fokra, addig pihentetjük a pogácsákat, majd 15-20 perc alatt légkeverésen készre sütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin