Mézes - mustáros csirke
Egyetemista éveimben, ha nem volt idő konyhatündérkedni egy zsúfolt nap után, vagy vizsgaidőszakban, gyakran készítettünk Uncle Bens szószalapokkal vacsorát. Nekem a kedvencem a mézes-mustáros volt. Pár napja eszembe jutott és szerettem volna vásárolni, de már nem lehet nálunk ezt a fajtát kapni. Így kénytelen voltam az emlékeimet felidézve, itthon házilag készíteni valami hasonlót. Úgy érzem sikerült valami hasonlót alkotni.
Hozzávalók:
1 kicsontolt csirkemell
1 evőkanál tk liszt
1/2 teáskanál pirospaprika
só, bors
3 evőkanál olívaolaj
1 kisebb fej vöröshagyma
1/2 db piros kaliforniai paprika
1 maréknyi fagyasztott zöldbab
1 teáskanál méz
2 evőkanál magos mustár
1 dl tejszín
Elkészítés:
1. A csirkemellet felkockázzuk sózzuk-borsozzuk. Egy tálban összekavarjuk a lisztet a paprikával, majd beleforgatjuk a csirkemell kockákat.
2. Az olívaolajon megpirítjuk a paprikás lisztbe forgatott húst.
3. A serpenyőből egy szűrőlapáttal kiszedjük a megpirított csirkét, majd a visszamaradt olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, felcsíkozott kaliforniai paprikát, a zöldbabot.
4. Hozzáadjuk a mézet és a mustárt majd felöntjük 1 dl vízzel, ha felforrt visszatesszük a húskockákat és hozzáadjuk a tejszínt.
5. Addig forraljuk amíg besűrűsödik az ételünk.
6. Ha szükséges sózzuk-borsozzuk még, alakítunk az ízén pici mustárral, mézzel, ízlésünknek megfelelően.
Kukoricás basmati rizzsel tálaltam.
100g-ban
- Feherje 12g, Szénhidrát - 6g, Zsír 7g
Hozzávalók:
1 kicsontolt csirkemell
1 evőkanál tk liszt
1/2 teáskanál pirospaprika
só, bors
3 evőkanál olívaolaj
1 kisebb fej vöröshagyma
1/2 db piros kaliforniai paprika
1 maréknyi fagyasztott zöldbab
1 teáskanál méz
2 evőkanál magos mustár
1 dl tejszín
Elkészítés:
1. A csirkemellet felkockázzuk sózzuk-borsozzuk. Egy tálban összekavarjuk a lisztet a paprikával, majd beleforgatjuk a csirkemell kockákat.
2. Az olívaolajon megpirítjuk a paprikás lisztbe forgatott húst.
3. A serpenyőből egy szűrőlapáttal kiszedjük a megpirított csirkét, majd a visszamaradt olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, felcsíkozott kaliforniai paprikát, a zöldbabot.
4. Hozzáadjuk a mézet és a mustárt majd felöntjük 1 dl vízzel, ha felforrt visszatesszük a húskockákat és hozzáadjuk a tejszínt.
5. Addig forraljuk amíg besűrűsödik az ételünk.
6. Ha szükséges sózzuk-borsozzuk még, alakítunk az ízén pici mustárral, mézzel, ízlésünknek megfelelően.
Kukoricás basmati rizzsel tálaltam.
100g-ban
- Feherje 12g, Szénhidrát - 6g, Zsír 7g
Megjegyzések