Mézes - mustáros csirke

Egyetemista éveimben, ha nem volt idő  konyhatündérkedni egy zsúfolt nap után, vagy vizsgaidőszakban, gyakran készítettünk Uncle Bens  szószalapokkal vacsorát. Nekem a kedvencem a mézes-mustáros volt. Pár napja eszembe jutott és szerettem volna vásárolni, de már nem lehet nálunk ezt a fajtát kapni. Így kénytelen voltam az emlékeimet felidézve, itthon házilag készíteni valami hasonlót. Úgy érzem sikerült valami hasonlót alkotni.

Hozzávalók:

1 kicsontolt csirkemell
1 evőkanál tk liszt
1/2 teáskanál pirospaprika
só, bors
3 evőkanál olívaolaj
1 kisebb fej vöröshagyma
1/2 db  piros kaliforniai paprika
1 maréknyi fagyasztott zöldbab
1 teáskanál méz
2 evőkanál magos mustár
1 dl tejszín

Elkészítés:

1. A csirkemellet felkockázzuk sózzuk-borsozzuk. Egy tálban összekavarjuk a lisztet a paprikával, majd beleforgatjuk a csirkemell kockákat.
2. Az olívaolajon megpirítjuk a paprikás lisztbe forgatott húst.
3. A serpenyőből egy szűrőlapáttal kiszedjük a megpirított csirkét, majd a visszamaradt olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, felcsíkozott kaliforniai paprikát, a zöldbabot.
4. Hozzáadjuk a mézet és a mustárt majd felöntjük 1 dl vízzel, ha felforrt visszatesszük a húskockákat és hozzáadjuk a tejszínt.
5.  Addig forraljuk amíg besűrűsödik az ételünk.
6. Ha szükséges sózzuk-borsozzuk még, alakítunk az ízén pici mustárral, mézzel, ízlésünknek megfelelően.

 Kukoricás basmati rizzsel tálaltam.
100g-ban
-  Feherje  12g,  Szénhidrát - 6g,  Zsír 7g

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin