Arab csicseriborsó leves


Nagyon kedvelem  az arab, keleti ízeket, a csicseriborsó és a lencse is a kedvencek közé tartozik, így ezt a levest is szivesen fogyasztom, föleg borongós, esős napokon, igazi lelekmelengető...


Hozzávalók:

1-2 evőkanál olivaolaj
1 nagyobb fej hagyma
2-3 cikk fokhagyma
1 kiskanál kurkuma
1 kiskanál római kömény
1/2 kiskanál  fahéj
1/2 kiskanál szárított csili
1,5 liter zöldség alaplé
2-3 szál halványító zeller
1 szál sárgarépa
150 g zöld lencse
1 konzerv csicseriborsó
100 ml  sűrített paradicsom
petrezselyemzöld
citrom vagy lime

Elkészítés:
1. Az olajon üvegesre pirítjuk a apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd a kurkumát, római köményt, fahéjat,szárított csilit.
2. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a megtísztitott felszeletelt zellert és sárgarépát,
a megmosott lencsét és addig főzzük amíg a lencse megpuhul.
3. Ha a lencse már nagyjából megpuhult, hozzáadjuk a lecsöpögtetett csicseriborsót és a sűrített paradicsomot is.
4. Végül petrezselyemzölddel, ha szükséges sóval ízesítjük, limelével megcsöpögtetve tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin